مقالات

طرز تهیه سرکه تخمیری خرما

طرز تهیه سرکه خرما

1-  ابتدا 2/5 کیلو خرمای سالم و بدون آفت‌زدگی را کاملا تمیز و با آب تصفیه شستشو می‌دهید

2-  تقریبا پس از جدا کردن کلاهک وهسته‌های خرما 2 کیلو خرمای تمیز شده دارید

3-  خرمای تمیز شده را با مقداری آب تصفیه شده بدون کلر ورز داده سپس چرخ می‌کنید(وجود آب جهت جلوگیری از چسبندگی خمیر خرما به چرخ گوشت لازم است)

4-  خرمای چرخ شده را در بشکه سفید پلی پروپیلن ( بشکه پلاستیکی دهانه باز) ریخته و چهار لیتر آب تصفیه بدون کلر اضافه می‌کنید

5-  ظرفی را انتخاب کنید که پس از اضافه کردن آب حدودا 1/4 آن خالی بماند

2 – 6 قاشق غذا خوری مایه خمیر و نیم لیتر سرکه سنتی تخمیری (هرگز از سرکه تقطیری استفاده نکنید) به ازای هر دو کیلو خرما درون بشکه اضافه کنید

7-  سپس محتویات بشکه را بهم بزنید ودرب آنرا کاملا ببندید(شروع مرحله بی هوازی)

8-  حدودا بسته به نوع خرما و میزان شیرینی آن( میزان قند خرما) 4 تا 8 هفته نیاز است تا مرحله الکلی سرکه به اتمام برسد

9-  هر هفته محتویات بشکه را خوب بهم زده ودرب آن را ببندید

ابتدا خمیر خرما در ته ظرف قرار دارد سپس خمیر خرما به سطح ظرف بالا می اید و بعد از آن مجددا در ته بشکه ته نشین می کند و این مرحله نشانه اتمام مرحله اول تهیه سرکه می باشد

10-  پس از مشاهده ته‌نشین شدن خمیر خرما در بشکه ، محتویات بشکه را با پارچه سفید و کاملا تمیز صاف کنید

11-  مایع صاف شده را درون ظرف شیشه ای یا بشکه از جنس پلی پروپیلن تمیز متناسب با حجم مایع بدست آمده بریزد( شروع مرحله هوازی)

12-  بسته به نوع خرمای استفاده شده 2 تا 4 ماه دیگر نیاز است تا سرکه بعمل آید

13-  در این مرحله درب ظرف را با پارچه توری در محیط  تاریک و با دمای 24 تا 48 درجه نگهداری کنید

14-  پس از مدتی روی سرکه شما لایه ژلاتینی تشکیل می شود که به آن مادر سرکه میگویند

پس از 4 تا 6 ماه وته‌نشین شدن مادر سرکه، ظرف را بشکلی خالی کنید که روسوبات ته ظرف بهم نخورد

15 – رنگ سرکه بدست آمده بسته به نوع خرما قرمز شرابی یا قهوه ای روشن می باشد

16 – سرکه بدست آمده را در ظروف شیشه ای یا pet  بصورت لب تا لب پربریزد و در یخچال نگهداری کنید و نوش جان کنید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *