مقالات

ارزش غذایی خرما

میوه خرما سرشار از مواد مغذی ارزشمند برای انسان است. 75٪ قند و کربوهیدرات، چربی (2.5 درصد) و مواد معدنی (21 درصد) آن را تشکیل داده است. علاوه بر این ، مقدار قابل توجهی پروتئین (2٪) و میزان چشمگیری ویتامین A,B,Cوجود دارد. میوه خرما سرشار از مواد معدنی است که از آهن، منگنز و فسفر تشکیل شده است. خرمای رسیده حاوی ، 50 واحد پتاسیم ، 80 واحد فسفر،  و کلسیم است. مقدار 350-400 گرم، بسته به نوع 1430-1500 کالری در روز داراست که این مقدار انرژی را در بدن آزاد می‌کند و نیاز روزانه فرد را تامین می کند. در مطالعاتی که بر روی خرما انجام شده است، مشخص گردیده که ترکیباتی مانند اسیدهای آمینه، مواد مغذی، پروتئین، لیپیدها، مواد معدنی، آنزیم‌ها و ویتامین‌ها در این میوه یافت می‌شود. خرما یک منبع غذایی مهم برای یک رژیم متعادل محسوب می شود که مهمترین مؤلفه های شیمیایی تغذیه ای خرما انرژی زا بودن آن است.

  1. قند

 به طور کلی ، قند، بخش قابل توجهی از اجزای تشکیل دهنده میوه است. قندهای ساده ، ازجمله گلوکز و فروکتوز (قند میوه) و ساکارز ، به ترتیب ، 32 و 32.7 و 2.8 درصد از وزن خرمای تر را شامل می‌شوند، به طور کلی هرچه میزان ساکارز بیشتر باشد، از کیفیت خرما کاسته می شود.

  1. ویتامین ها و مواد معدنی

 از سایر ترکیبات مهم خرما، ویتامین ها هستند که برای هر 100 گرم خرما، 50 واحد بین المللی ویتامین وجود دارد، 0.09 میلی گرم ویتامین( B1 ، 0.1 میلی گرم)  ریبوفلاوین  (ویتامین B2)، و 0.22 میلی گرم نیاسین در آن وجود دارد. حدود 2٪ وزن خرمای رسیده ، حاوی مواد مغذی معدنی مانند پتاسیم ، کلسیم ، فسفر ، سیلیس ، روی و آهن است که تقریباً نیمی از خرما از مواد معدنی پتاسیم می باشد که از این میزان خرمای خوراکی حدود 72 میلی گرم کلسیم، 60 میلی گرم فسفر ، 2.6 میلی گرم آهن است. در خرما ، مقدار زیادی فیبر غذایی موجود است ، فیبر خرما برای سلامتی و تغذیه دستگاه گوارش از مهمترین خواص خرما می باشد که جهت کمک به جلوگیری از سرطان دستگاه گوارش ، اشتها ، بهبود عملکرد دستگاه گوارش ، کمک به حفظ سیستم عصبی سالم بسیار مناسب می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *